Made in Holland

Mummieplanten

Mummieplanten zijn echte planten waarbij het vocht in de stelen is vervangen door een milieuvriendelijke en afbreekbare prepareervloeistof. Het principe is eenvoudig: een plant zuigt water op dat verdampt in het blad; door dit water te vervangen door een mix van glycerine en water ontstaat een gemummificeerde echte plant die geen licht of water meer nodig heeft. De planten behouden hun flexibiliteit en natuurlijke stand, geur en kleur. De planten vergen een minimum aan onderhoud. Deze plant mag niet met water in aanraking komen of in een vochtige omgeving staan Luchtvochtigheid onder de 70%)

 

 

Made in Holland

Wij zijn er trots op onze planten en mossen sinds 1990 in eigen beheer te produceren. Het bladmateriaal van de mummieplanten wordt op speciale kwekerijen gekweekt. Vervolgens worden een deel van deze bladeren geknipt en gemummificeerd met een milieuvriendelijk en afbreekbare vloeistof. Zo kan de mummieplant voor een lange periode als groenkunst op locatie staan.

 

 

Artificial planten

Bij de productie van artificial planten maken we gebruik van echte stammen in combinatie met kunststof bladmateriaal. De bladeren zijn gemaakt van textiel en polyester: materialen die gegarandeerd lang mooi blijven. Bovendien leveren wij naast de gebruikelijke materialen ook planten die aan de huidige brandveiligheidseisen voldoen. Artificial planten kunnen aan al uw wensen worden aangepast en zijn in vele maten, soorten en kleuren leverbaar.

To Top