Producent van Mummieplanten

Producent van Mummieplanten

Mummieplanten zijn echte planten waarbij het vocht in de stelen is vervangen door een milieuvriendelijke en afbreekbare prepareervloeistof.

Het principe is eenvoudig: een plant zuigt water op dat verdampt in het blad; door dit water te vervangen door een mix van glycerine en water ontstaat een gemummificeerde plant die geen licht of water meer nodig heeft. De bladeren behouden hun flexibiliteit en natuurlijke stand, geur en kleur.

De behandelde plantendelen worden vervolgens op gedroogde, echte stammen bevestigd, waardoor er geen verschil met levende planten te ontdekken valt. De planten vergen een minimum aan onderhoud. Zo nu en dan afstoffen is voldoende om ze voor lange tijd mooi en fris van kleur te houden. Met mummieplanten haalt u met recht de natuur in huis zonder dat het u tijd en onderhoud kost.

 

Made in Holland

Wij zijn er trots op onze planten in eigen land en in eigen beheer te produceren. Het bladmateriaal van de mummieplanten wordt op speciale kwekerijen gekweekt om zo een steentje bij te dragen aan het milieu. Vervolgens worden een deel van deze bladeren geknipt en gemummificeerd met een milieuvriendelijk en afbreekbare vloeistof. Zo kan de mummieplant voor een lange periode als groenkunst op locatie staan. Er komen niet maandelijks onderhoudsmedewerkers op bezoek om de planten water te geven, de planten zijn net als echte planten volledig biologisch afbreekbaar. Wij zijn niet voor niets vermeld in 'De groene Telegraaf'.

Gebruiksaanwijzing

Mummieplanten zijn echte planten waarbij het water in de bladeren is vervangen door een prepareervloeistof. De mummieplant heeft geen onderhoud nodig, afstoffen is voldoende. Let er wel op dat de luchtvochtigheid in de kamer niet hoger wordt dan 70% en de temperatuur niet lager dan 10°C. De bladeren kunnen dan de groene prepareervloeistof verliezen, die vlekken kan veroorzaken! Deze plant is niet geschikt voor vochtige ruimten en mag niet met water in aanraking komen! Stel de plant daarom op een veilige plek op om vlekken te voorkomen. Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Prijsindicatie

De aanschafprijzen van kunst- en mummieplanten zijn vergelijkbaar met die van echte planten. De kosten van het onderhoud zijn aanzienlijk lager! Wij komen graag bij u langs voor een advies dat toegespitst is op de sfeer van uw inrichting. U kunt altijd vrijblijvend een offerte laten maken.

Voorbeeld prijsstelling:

Echte plant: Mummieplant:

aanschaf € 175,-

aanschaf € 240,-

onderhoud € 55,- per jaar

onderhoud € 0,- per jaar

totale kosten in 5 jaar € 450,-

totale kosten in 5 jaar € 240,-